Om mig

Henrik Thorngaard

Uddannet lærer fra Aalborg Seminarium i 1983

Lærer i musik og religion på Aabybro Ungdomsskole fra 1983 - 1988

Producer, redaktør og programmedarbejder ved Danmarks Radio Midt & Vest fra 1988 - 2008

Orkesterchef ved Prinsens Musikkorps fra 2008 - 2015

Daglig leder i Folkekirkens Hus fra 2015 - 2019

Direktør i Folkekirkens Hus fra 2019 - 

 

Henrik Thorngaard

Direktør, komponist & foredragsholder

I 2014 købte Aalborg Stift den gamle Nationalbank i Aalborg. Navnet blev Folkekirkens Hus - et moderne folkekirkeligt eksperimentarium for hele stiftet. Jeg blev pr. 1. januar 2015 ansat som daglig leder af huset for en 4-årig periode. Efter den 4-årige periode blev jeg ansat på fuld tid og nu som direktør. 

Det har været en fantastisk tid. Huset er blevet en stor succes. I de år huset har eksisteret har vi haft mere end 120.000 mennesker på besøg i Folkekirkens Hus til foredrag, rundvisninger, koncerter, syng-med aftener, samtale-saloner og meget, meget mere. 

Jeg har altid beskæftiget mig med musik, og selvom jeg både modtog klaverundervisning som barn og senere fik musik som linjefag på Seminariet, så er det vist mere passende at sige, at jeg er autodidakt - i hvert fald som komponist. Det har nu aldrig afholdt mig fra at kaste mig ud i at skrive sange og nye salmer, Det er blevet til mange gennem årene, og jeg har været så heldig, at mange af dem er blevet udgivet i diverse sang- og salmebøger. 

I de senere år har jeg også haft en omfattende foredrags-virksomhed, hvilket har været en stor glæde for mig. Jeg har haft et priviligeret et liv -og oplevet  mange spændende ting - som jeg gerne vil dele med andre, Heldigvis har folk haft lyst til at høre om det, og det har givet mig mange dejlige oplevelser gennem de senere år. Jeg har også andre foredrag, som jeg har rejst rundt med, og der kommer hele tiden nye til.